Un angajat al Aeroportului Chișinău și complicele acestuia, reținuți pentru furt din bagajele pasagerilor
4 Ianuarie 2019 19:05
 Angajatul unei companii care prestează servicii handling de încărcare și descărcare a bagajelor pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost reținut după două săptămâni de filaj și analize operative efectuate de ofițerii de urmărire penală și investigații speciale ai Poliției de Frontieră, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău Oficiul Principal, fiind bănuit de furtul bunurilor din bagajele pasagerilor. Acesta avea și un complice, care avea rolul de „comerciant” al obiectelor sustrase.

 Operațiunea de reținere în flagrant a fost desfășurată pe Aeroportul Internațional din Chișinău în dimineața zilei de 3 ianuarie curent, cei doi dovedindu-se a fi cetățeni moldoveni cu vârste de 22 și 30 de ani.

În urma măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, polițiștii de frontieră au constatat că aceștia acționau doar la cursele care aveau ca destinație orașul Istanbul și din bagajele pasagerilor sustrăgeau doar obiecte mărunte însă costisitoare, precum ar fi: telefoane mobile, gadgeturi, ceasuri, etc. Totodată, polițiștii de frontieră au stabilit identitatea mai multor persoane cărora le-au fost vândute bunurile furate, cât și ridicate toate obiectele ca mijloace de probă.

În continuare, ofițerii Poliției de Frontieră cercetează cazul pentru a administra probe suficiente, astfel încât să fie demonstrată vinovăția tinerilor reținuți. Concomitent se desfășoară o serie de acțiuni pentru identificarea și altor persoane care au avut de suferit de pe urma activităților ilegale ale grupului infracțional.

Bănuiții a fost reținuți pe un termen de 72 de ore și sunt cercetați penal pentru furt. Conform legislației în vigoare, aceștia riscă o amendă de la 650 la 1350 unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 4 ani.

 

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI