Încă 5 troleibuze noi vor circula curând pe străzile capitalei
12 Iulie 2019 17:15
Încă cinci troleibuze noi vor circula pe străzile capitalei. Acestea sunt asamblate în prezent la „Regia Transport Electric Chișinău” (RTEC). Costul unui troleibuz este de 160 de mii de euro.  

Unitățile fac parte din lotul de 17 troleibuze achiziționate anul curent de la o uzină din Minsk, inclusiv 10 vehicule de tip standard, 5 cu propulsie autonomă și 2 articulate.

Noile troleibuze sunt dotate cu sisteme de aer condiționat, au camere video de supraveghere în interior și prize USB pentru călători. De asemenea, mașinile au blocurile optice pe bază de LED și oglinzi cu reglaj electric.

Potrivit Primăriei capitalei, troleibuzele articulate urmează să fie livrate în Moldova în luna septembrie. Acestea vor putea transporta mai mulți călători în orele de vârf, ceea ce va permite reducerea blocajelor pe străzi.

În anul 2019, pentru achiziționarea de troleibuze noi, în bugetul municipal au fost prevăzuți 72 de milioane de lei.

Amintim că în cadrul proiectului „Transport Public Chișinău”, finanțat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Europeană de Investiții și Fondul de Investiții pentru Vecinătate, în anul 2011 de la uzina „Belkommunmash” au fost achiziționate 102 troleibuze de tip AKSM. Prin extinderea acestui proiect, pe parcursul ultimilor opt ani, la Chișinău sunt asamblate troleibuze produse de aceeași uzină.

În perioada de referință, au fost achiziționate în total 247 de troleibuze de producție belarusă, AKSM, inclusiv 145 unități au fost asamblate în cadrul RTEC, dintre care 30 de troleibuze sunt cu propulsie autonomă.

Comentarii: 0  
 
TAGURI