Aproape patru mii de locuințe au fost procurate prin programul Prima Casă
28 Ianuarie 2020 12:00
De la lansarea Programului guvernamental „Prima Casă” și până în prezent, prin intermediul acestuia au fost procurate aproape patru mii de locuințe. Potrivit datelor Ministerului Finanțelor, suma totală a creditelor acordate de către bănci este de peste 1,9 miliarde de lei, iar suma totală a garanțiilor – 990,2 milioane.

Din numărul total, 556 de persoane beneficiază de compensații în cadrul Programului „Prima Casă 2”, destinat persoanelor angajate în sectorul bugetar. De comepnsații de la bugetul de stat beneficiază și cei care au mai mulți copii minori la întreținere – „Prima Casă 3” – numărul lor fiind de 1377 de persoane. Alocații de la bugetul de stat încasează și 253 de beneficiari ai programului care sunt angajați în companii private – „Prima Casă 4”.

Din beneficiari, majoritatea sunt familii, iar peste o mie sunt tineri necăsătoriți. Vârsta medie a solicitanților este de 31,3 ani. Suprafața medie a locuințelor procurate prin intermediul programului este de 60 de metri pătrați, în timp ce valoarea medie a locuințelor procurate este de 591 de mii de lei. Din numărul total de locuințe procurate, doar 250 sunt în zonele rurale, iar restul sunt în orașe.

Beneficiar al Programului guvernamental „Prima Casă” poate fi cetățeanul Republicii Moldova, cu vârsta curpinsă între 18 și 45 de ani, care este angajat oficial la o instituție de stat sau companie privată din țară și dispune de venituri din surse oficiale.

Comentarii: 0  
 
TAGURI