Judecător condamnat la șapte ani de închisoare
8 Aprilie 2014 15:06
2065 0 Drăgălina Garștea Democracy
Judecătorul din Teleneşti, Gheorghe Popa este  învinuit de luare de mită și condamnat la 7 ani de închisoare cu executare, cu achitarea unei amenzi de 160 de mii de lei . Acesta a fost prins în flagrant în timp ce primea mită în valoare de 200 dolari.
Judecătorul din Teleneşti, Gheorghe Popa este  învinuit de luare de mită șicondamnat la 7 ani de închisoare cu executare, cu achitarea unei amenzi de 160 de mii de lei . Acesta a fost prins în flagrant în timp ce primea mită în valoare de 200 dolari.
Totodată, magistralul a fost privat de dreptul de a ocupa funcții publice timp de 10 ani. Aceasta este cea mai aspră sentinţă emisă pentru acte de corupţie în Republica Moldova.
Sentinţa a fost emisă cu puţin timp în urmă de judecătoria sectorului Buiucani. Inculpatul pledează nevinovat şi spune că va ataca decizia la Curtea de Apel. Gheorghe Popa se află în continuare în libertate şi are interdicţia de a părăsi ţara până va fi emisă o sentinţă definitivă.
Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.

Magistratul a fost reţinut în flagrant, pe 11 octombrie 2013, în biroul său de serviciu, de procurori şi ofiţerii CNA, imediat după primirea sumei de 200 de dolari de la avocatul unei părţi într-un litigiu civil. Banii au fost solicitaţi şi primiţi de judecător pentru a pronunţa o încheiere de scoatere de pe rol a cererii părţii oponente în acest proces. 

Comentarii: 0  
 
TAGURI