Liderul PD atenționează: „O eventuală victorie a socialiștilor în capitală va fi responsabilitatea directă a opoziției de dreapta”
20 Martie 2018 14:14
Partidul Democrat din Moldova așteaptă un răspuns din partea formațiunilor proeuropene la propunerea sa de a susține un candidat comun la alegerile locale anticipate din Chișinău. Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat că au fost transmise invitații la dialog către mai multe partide proeuropene, dar care au fost ignorate.

În acest context, Plahotniuc a atenționat că o eventuală victorie a socialiștilor în Capitală va fi responsabilitatea directă a opoziției de dreapta.

„Constatăm cu regret și vă anunțăm că, în locul unui răspuns la adresările noastre, vedem în presă declarații impulsive din partea celor, cărora le-au fost expediate acele scrisori, și lansarea unui număr tot mai mare de candidați din partea partidelor proeuropene, care au tot mai slabe șanse să ajungă măcar în turul doi”, a spus Vlad Plahotniuc.   

În acest context, liderul democraților a ținut să menționeze lipsa totală de deschidere spre dialog a partidelor de dreapta.

„Observăm un refuz categoric a discuțiilor nu doar cu Partidul Democrat, dar și între partide, unele dintre care, acum câteva luni, au anunțat, cu exaltare, că vor face bloc electoral”, a atras atenția Plahotniuc.

Președintele PDM atrage atenția că formațiunile de dreapta repetă, cu o precizie aproape totală, greșelile pe care le-au făcut în alegerile prezidențiale, greșeli, care au dus la înfrângerea Maiei Sandu și victoria socialiștilor în acel scrutin.

„Reacțiile lor isterice nu ne mai surprind, însă atitudinea lor arogantă poate dezamăgi din nou electoratul de centru-dreapta, căci cetățenii vor să se implice în lupta pentru Chișinău, dar nu să participe la o competiți ale a orgoliilor și frustrărilor politice. Vrem să atragem atenția asupra faptului că aceste partide, care au refuzat dialogul și și-au promovat interesele lor egoiste, vor fi direct responsabile dacă socialiștii câștigă Primăria Chișinău”, a atenționat liderul PDM.

Comentarii: 3  
timofei 20 Martie 2018 14:51
0 (0)
si Maia Sandu a fost la protestele dupa care Nastase, Usatii si Dodon au anuntat batista pe tambal... ce va mirati???
Ion 20 Martie 2018 15:15
0 (0)
Imi pare rau ca opozitia nu s-a invatat pana acum, ei merg pe aceleasi pasi si fac aceleasi greseli.
realist 20 Martie 2018 15:49
0 (0)
Pai daca-s debili si l-au lasat pe Nastase sa candideze, in conditiile in care nemernicul are doar 1% de incredere in toate sondajele
 
TAGURI