Roman Chircă: Creșterea economică a avut loc datorită stabilizării finanțelor publice
14 Mai 2018 10:00
Creșterea economică a avut loc pe fundalul stabilizării finanțelor publice, datorită acumulării la bugetul de stat a veniturilor suplimentare. De această părere este directorul Institutului pentru Economie de Piață, Roman Chircă, transmite IPN.

 

În cadrul unei emisiuni televizate, Roman Chircă a spus că s-a înregistrat o creștere economică și datorită canalizării multor proiecte spre infrastructură.

 

„Din păcate, sectorul întreprinderilor mici și mijlocii în continuare se află într-o zonă dificilă, pe linia de plutire. Principalele motoare sunt ramurile mari”, spune Roman Chircă. Potrivit lui, un alt aspect important a fost sistemul bancar, cu eliminarea practicilor frauduloase, diminuarea costurilor de capital, ceea ce a permis un nivel mai mare de creditare a economiei. Totodată, spune expertul, mediul de afaceri este în continuare toxic în Republica Moldova.

 

Vineri, 11 mai, premierul Pavel Filip a prezentat raportul de activitate pentru anul 2017 în Parlament. În discursul său, prim-ministrul a declarat că Republica Moldova înregistrează indicatori care arată că merge în direcția cea bună, dar, în același timp, arată că este momentul de făcut pași mai mari și mai rapizi, ca oamenii să simtă îmbunătățiri mai consistente ale vieții. Potrivit lui, după anul 2016 s-a reușit stabilizarea economică a ţării, în 2017 au fost puse bazele unor procese de reformă, iar în 2018 începe dezvoltarea ţării.

Comentarii: 0  
 
TAGURI