Bilanțul perchezițiilor CNA de la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală. CE mici averi au găsit pe la șefii instituției
9 August 2018 12:05
 Şapte angajaţi din sistemul medical au fost reţinuţi, luni, în urma perchezițiilor de la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală și clinicile private, potrivit CNA.   

Instituția a mai precizat că sume importante de bani au fost depistate în birourile unor medici în cadrul percheziţiilor din această dimineaţă. „Dacă în trei birouri s-au depistat cumulativ aproximativ 20 000 de lei, în biroul de serviciu al şefului Secţiei imagistică şi tomografie computerizată din cadrul CRDM, dar şi în caseta de valori, deţinută în una din băncile comerciale din capitală, au fost depistate: 80 000 de euro, 50 000 de dolari şi 100 000 de lei”, se arată în comunicatul CNA.

În prezent, operaţiunea continuă, persoanele reţinute fiind cercetate pentru abuz în serviciu şi corupere pasivă.

„Aceştia ar fi instituit o schemă infracţională de estorcare a banilor de la pacienţii asiguraţi pentru a-i supune investigaţiilor imagistice şi de tomografie computerizată. Potrivit materialelor cauzei, şeful secţiei imagistică şi tomografie computerizată din cadrul Centrului republican de diagnosticare medicală ar fi organizat o reţea de medici din instituţiile medicale de stat şi din clinici private, prin intermediul cărora oferea servicii contra cost pacienţilor.

În urma înţelegerii prealabile, medicii trimiteau pacienţii pentru investigaţii tomografice, ocolind programările corespunzătoare. Astfel, pacienţii ar fi achitat banii direct şefului Secţiei imagistică şi tomografie computerizată, fără ca sumele să fie reflectate în evidenţa spitalului, iar medicii care „furnizau pacienţi" ar fi fost remuneraţi pentru fiecare om cu o parte din banii primiţi.

Au fost documentate în jur de 100 de episoade în care s-a stabilit complicitatea a cel puţin 13 medici şi alţi angajaţi medicali din cadrul Centrului republican de diagnosticare medicală, Institutului de ftiziopulmunologie, Dispensarului cardiologic şi unor clinici private”, potrivit CNA.  

Comentarii: 0  
 
TAGURI