Televiziune independentă? Vezi documentele care arată cum oamenii Țopilor decid orice pas la Jurnal TV și stropesc cu glod pe adversarii acestora
1 Octombrie 2018 09:35
Despre faptul că JurnalTV nu a fost nici măcar o secunda televiziune independentă de interesele lui Victor Țopa s-a vorbit destul. Asta chiar dacă și Cheianu și Butnaru au negat cu vehemență implicarea unor terțe persoane in politica editorială a JTV, iar vizitele lor în Frankfurt au fost motivate ca fiind vizite de curtoazie la domiciliul unui bun prieten care investește absolut dezinteresat în JurnalTV.

Totuși nu am putut trece cu vederea o nouă doză de e-mail-uri “extrase” din Poșta interna a Jurnalului de către bunii mei amici a căror nume trebuie deocamdată să rămână în taină.

Nu de alta, dar și-ar putea pierde serviciul așa cum l-am pierdut și eu atunci când din greșeala unei terțe persoane pe post nu a ieșit o conferința de presa a lui Vlad Filat, cel care se întâlnea cu Țopa la Frankfurt înainte de și in timpul apariției Platformei DA – pe atunci mișcare civică, menită sa pună presiune pe Plahotniuc ca sa schimbe procurorul General. Procuror care nu era sa-l închidă pe Filat.

Delectați-va deci cu scrisorile venite de la Gâțu, omul pus de Țopa la cârma jurnalului ca sa-l demonizeze pe Plaha. Nu ca Plaha ar fi sfant…

Apropos, ïn curând voi publica câte ceva și din alte poște. La fel de electronice. Și la fel de independente. CACHEianu și Butnaru.

P.S. Scriu aceste rânduri la telefon, dintr-un “truck stop”, dar știți cum e cu jurnalismul moldav din ziua de azi – ori ei bani de la Plaha, Țopa, OpenDialoguri și tot felul de fundații internaționale, ori te autofinanțezi. Eu am ales calea din urmă. Cerșitul îl las pe seama canadienilor sau, de ce nu, a celor care pleacă in concediu forțat.

PPS În curând revin în varianta video.

Și cum le place sa facă unor celebri ierbivori, creatori de campanii antitroll, am zis sa pun și eu un hashtag de final – #noinucedam …chiar dacă am fost silit de anumite circumstanțe neplăcute sa părăsesc Republica Moldova.

Al vostru, KOMISARUL

Comentarii: 0  
 
TAGURI