Proiecția filmelor moldovenești la Londra
13 Noiembrie 2018 10:00
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în cooperare cu Ambasada Republicii Moldova în Marea Britanie,  cu scopul promovării imaginii țării noastre, a organizat la Londra, proiecţia filmelor moldovenești de scurt metraj ”Ana”, ”Evadare” și ”Chers Amis”, urmată de discuții cu regizorii Natalia Șaufert, Nicolae Negară și Valeriu Andriuță.

Evenimentul a fost deschis de Ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Angela Ponomariov, care s-a referit la proiectele implementate în Republica Moldova cu susținerea financiară a BERD, orientate spre realizarea reformelor. De asemenea, s-a subliniat că tematica filmelor prezentate abordează probleme cu care se confruntă păturile social vulnerabile nu doar din Republica Moldova, dar din mai multe țări, inclusiv cele înalt dezvoltate.    

Activitatea s-a desfășurat în sediul BERD, reunind circa 350 de participanți, printre care: oficiali britanici, reprezentanți ai conducerii BERD și funcționari din cadrul băncii, membri ai corpului diplomatic, oameni de afaceri, reprezentanți ai mass-mediei locale, precum și ai comunității moldovenilor din Marea Britanie. Prezentarea filmelor a fost urmată de o degustare a vinurilor moldovenești.

În cadrul prezentării la sediul BERD a fost organizată și o expoziție de lucrări ale talentatului pictor moldovean, Constantin Botezat, care poate fi vizitată până pe  20 noiembrie 2018.

Comentarii: 0  
 
TAGURI