Comentariul ANRE privind majorarea prețului la gazele naturale livrate în Moldova
15 Martie 2019 13:15
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetic informează că nu există motive pentru creșterea tarifelor la gazele naturale pentru consumatorii finali, dat fiind faptul că nu există nicio solicitare în acest sens din partea operatorului SA „Moldovagaz”. Comentariul vine în contextul în care presa scrie că Gazprom a majorat prețul la gazele naturale livrate în Moldova, transmite Democracy.MD.

Într-un comunicat de presă, ANRE precizează că pentru o ajustare a tarifelor, SA „Moldovagaz” trebuie să prezinte calcule necesare, cu argumente plauzibile în acest sens. De asemenea, potrivit Legii cu privire la gazele naturale, Consiliul de administrație al Agenției este obligat să examineze cererile privind costurile de bază, prețurile și tarifele reglementate în termen de cel mult 180 de zile calendaristice de la data înregistrării solicitării.

Presa a scris că, în primul trimestru al anului curent, prețul gazelor naturale livrate în Moldova de către compania rusească Gazprom constituie 237, 46 dolari pentru o mie de metri cubi, cu 25% mai mult comparativ cu prețul de import din aceeași perioada a anului trecut.

Comentarii: 0  
 
TAGURI