Proprietarii de bunuri imobiliare mai au la dispoziție 15 zile pentru a achita impozitele
31 Iulie 2019 15:15
Peste 80% dintre proprietarii de bunuri imobiliare și-au exercitat obligația de achitare a impozitului imobiliar și a celui funciar până la data de 30 iunie 2019. Astfel, circa 400 milioane lei au fost acumulați la Bugetul public național din acest tip de impozit, plătitorii beneficiind de o reducere de 15% din suma total calculată.

Serviciul Fiscal de Stat reiterează că potrivit prevederilor Codului fiscal al Republicii Moldova, impozitul pe bunurile imobiliare se achită în bugetul unității administrativ-teritoriale, conform locului de amplasare a bunului imobiliar, în două părți egale, până la data de 15 august și, respectiv, 15 octombrie.

Deținătorii de bunuri imobliare care încă nu și-au exercitat obligațiunea de achitare să nu ezite până la data de 15 august, curent (1/2 din suma totală).

Pentru neplata impozitului pe bunurile imobiliare în termenii prevăzuți de legislație, se aplică majorare de întârziere, pentru fiecare zi de întârziere, pentru perioada care începe după scadența impozitului și care se încheie în ziua plății efective inclusiv. Astfel, majorarea de întârziere pentru anul 2019 este stabilită în mărime de 0,0329 % per zi.

Comentarii: 0  
 
TAGURI