Dobândirea cetățeniei R. Moldova prin recunoaștere este cea mai solicitată procedură
14 Septembrie 2018 11:05
În perioada 19 aprilie – 31 august, au fost înregistrate 2307 de cereri de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin recunoaștere conform procedurii simplificate, relatează Democracy.md .

Procedura simplificată prevede că persoanele trecute de 18 ani, născute pe teritoriul Republicii Moldova, indiferent dacă dețin sau nu cetățenia altui stat și dacă domiciliază în țară sau în străinătate, pot fi recunoscute ca cetățeni moldoveni din momentul depunerii cererii în acest sens.

Agenția Servicii Publice (ASP) notează că principiul teritorial aplicat anterior acestei proceduri a fost exclus, astfel doritorii se pot adresa la orice subdiviziune ASP. Cei aflați peste hotare pot depune cererile la misiunile diplomatice și oficiile consulare ale Republicii Moldova.

Datele statistice din ultimii ani arată că dobândirea cetățeniei Republicii Moldova prin recunoaștere este cea mai solicitată procedură. 85% din solicitanți optează pentru acest procedeu. Anul trecut au fost depuse 1554 de cereri pentru obținerea cetățeniei moldovenești, 1309 dintre acestea vizau dobândirea prin recunoaștere.

Modificările operate la Legea cetățeniei care prevăd simplificarea procedurii de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova au intrat în vigoare la 19 aprilie 2018.

Comentarii: 2  
timofei 14 Septembrie 2018 11:26
0 (0)
normal, la cati turisti avem care cica urasc Moldova dar vin totusi sa le faca si copiilor cetatenia acestei tari... fatarnici moldovenii
realist 14 Septembrie 2018 14:24
0 (0)
prin procesul investitional tot vor dori multi sa aiba cetatenie romana
 
TAGURI